Hitta jordbrukets kompetensförsörjning lokalt

Datum/Tid
Datum - 15/10/2018
18:00 - 20:30

Plats
Studieförbundet Vuxenskolan

Region
Skaraborg


HUR TAR VI TILL VARA OUTNYTTJANDE RESURSER OCH KUNSKAPER I FALKÖPING?

Det är en utmaning att hitta arbetskraft med engagemang och bra grundkunskap. Vi bjuder in till en kväll där vi vill visa på möjligheter med andra ögon. Kom och lyssna till Gröna innovationsgruppen. Människor från andra länder är en väg till att utveckla nya produkter och marknader baserat på svenska råvaror. Träffa personer med erfarenhet inom odling och mejerinäringen från andra länder. Möt Arbets-förmedlingen i Falköping som informerar om sina tjänster.

Seminariet arrangeras av Hushållningssällskapet Skaraborg, Gröna Möten, Gröna Innovationsgruppen, LRF:s kommungrupp i Falköping i samarbete med Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten i Falköping samt Studieförbundet Vuxenskolan.

Program

Ladda ner program i pdf här >>>

18.00 Inledning
Joanna Wood de Garcia inleder och berättar om hur Hushållningssällskapet tillsammans med Gröna Möten vill visa på nya vägar.

18.15 Nyanlända som outnyttjad resurs för lantbruksnäringen
Möt Alaa Aldin Alromeed som berättar om sin forskningsbakgrund och hans arbete inom trädgårdsodling i Syrien. Lyssna också till Karem Hentayeh som drivit eget mejeri i Syrien.

18.45 Praktikplats eller instegsjobb – om Arbetsförmedlingens tjänster
Arbetsförmedlingen och Arbetsmarknadsenheten kan matcha behov mot kompetens. De ger oss information om vilka stöd som finns att få för att ta tillvara på resurser och kunskaper i Falköping.

19.15 Fika med mingel

19.45 Hur synliggör vi outnyttjande resurser och hur ser vi nya möjligheter lokalt
Wanja Wallemyr, Gröna Innovationsgruppen, talar om vikten av ett långsiktigt arbete för att bibehålla och utveckla kunskap om jord, skog och vattenbruk lokalt.

20.15 Avrundning med frågestund

Seminariet är kostnadsfritt och vi ordnar fika. Anmälan senast 8 oktober 2018 via formuläret nedan. Har du frågor kontakta Ulrika Åkesson, Agroväst, 0703-105630 eller Joanna Wood de Garcia, Hushållningssällskapet Skaraborg, 0511-24871

Välkomna!

Bakom Gröna Möten som koordineras av Agroväst finns:
Västra Götalandsregionen, Sparbanken Skaraborg, Skaraborgs Kommunalförbund, Hushållningssällskapet, Naturbruksförvaltningen, LRF, SLU, RISE, Lokalproducerat i Väst

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.