Kulturvetesorter för ekologisk odling

Datum/Tid
Datum - 29/10/2018
14:00 - 17:30

Plats
Garveriet i Floda

Region
Skaraborg


OM SKILLNADER OCH BAKEGENSKAPER

Lokalproducerat i Väst tillsammans med Ekologiska Lantbrukarna och Allkorn bjuder in till ett seminarium riktat till bagerier och intresserade primärproducenter med fokus på kulturvetesorter och ekologisk spannmålsodling.
   

Program

Ladda ner program i PDF-format här >>>

14.00 Inledning
Garveriet hälsar välkommen och berättar kort om satsningen i Floda.

14.20 Insatser för att öka din kunskap och skapa bredare nätverk
Ulrika Åkesson, Agroväst, presenterar dagen och satsningen inom Interreg NSR-projektet REFRAME

14.30 Ekologisk odling av spannmål för bageri
Anders Lunneryd, Ekologiska Lantbrukarna, berättar om kultursorter utifrån ett odlingsperspektiv.

15.10 Historiska arter för bra och goda bröd
Nicklas Dagman, Allkorn, ger oss viktiga fakta om olika kultursorter – vilka är mest lämpliga för olika typer av brödvetemjöl.

15.50 Fika med mingel

16.15 Hur Lotta lyckas med surdegsbröd
Lotta Kristensson, Lottas Bak & Form, delar med sig av sina erfarenheter av att bygga upp ett surdegsbageri på Tjörn.

16.45 Summering
Malin Andersson, Lokalproducerat i Väst, summerar och berättar om kommande spännande evenemang för att lyfta små- och medelstora företag inom de gröna näringarna i Västra Götaland.

Detta är ett samarrangemang med Gröna Möten och görs inom ramen för Interreg NSR-projektet REFRAME. Enklare förtäring ingår. Anmäl dig via evenemanget nedan senast
21-10-2018. Vid frågor kontakt Ulrika Åkesson, Agroväst, ulrika.akesson@agrovast.se eller Malin Andersson, Lokalproducerat i Väst, malin@lpiv.se

 

 

Bakom Gröna Möten som koordineras av Agroväst finns:
Västra Götalandsregionen, Sparbanken Skaraborg, Hushållningssällskapet, Naturbruksförvaltningen, LRF,
Skaraborgs Kommunalförbund, SLU, RISE, Lokalproducerat i Väst

 

 

 

 

 

Anmälan

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>

Ja
Nej

Så hanterar vi personuppgifter >>