Om att lägga upp en skogsvårdsplan

Datum/Tid
Datum - 16/01/2019
18:00 - 21:30

Plats
Rådde Gård

Region
Sjuhärad


BLI MER EFFEKTIV OCH KLIMATSMART MED DIGITALA VERKTYG
Utvecklingen av digitala lösningar som underlättar för skogsägare och skogsentreprenörer ökar. Skogen som resurs för utvinning av råvaror till nya produktsegment gör att vi behöver skapa oss ännu bättre kontroll över våra skogsbestånd, samt planera skogsvård och avverkning på ett effektivare sätt. Med digitala verktyg kan du bli effektivare!

Möt Svensk eSkog AB och lär mer om deras verktyg för skogsbruksplanering samt hör Katam Technologies AB beskriva deras teknik om hur man kan mäta och uppskatta skogen genom att filma den med en mobilkamera. Rådgivarna informerar om vad du kan göra för att bli en bättre beställare av skogliga tjänster.

      

Program

Ladda ner program i pdf-format här >>>

18.00 Inledning
Caroline Dahrén, lokal samordnare Gröna Möten Sjuhärad hälsar välkommen.

18.10 Hur kan du utnyttja digital teknik för din skogsbruksplan?
Jens Bergström, Svensk eSkog AB, visar upp företagets dynamiska förvaltningssystem för skog. Verktyget är både webbaserat och finns som app för smartphone eller surfplatta.

19.20 Fika
Gröna Möten Sjuhärad, bjuder på kaffe och smörgås.

20.00 Hur kan man mäta träd och uppskatta skogsvolym med digital teknik?
Hans Thunander, Katam Technologies AB, visar oss hur deras nya app fungera och vad man kan göra med den information som den skapar efter att du filmat ett område i skogen.

20.50 Tips inför kommande skogsår
Skogsrådgivare Karl-Magnus Hembjer, Rådgivarna, ger oss tips om vad jag kan göra för att bli en bättre beställare av skogliga tjänster.

Avslutande frågeställningar

Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten och Rådgivarna i Sjuhärad.

Gröna Möten sprider ny kunskap och belyser möjligheterna inom de gröna näringarna. Anmäl dig enkelt genom att registrera dig nedan senast 14 januari 2019. Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår.

Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18

 

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.