Vad är köttkvalitet?

Datum/Tid
Datum - 25/09/2017
11:30 - 14:30

Plats
SLU Smedjan

Region


– UR FORSKARENS OCH KONSUMENTENS SYNVINKEL

Vi vänder oss till kött- och livsmedelsproducenter som är intresserade av hur vi på olika sätt kan skapa intresse för svenskt kött och inom produktionsledet öka kunskapen om vad konsumenten efterfrågar.
Detta seminarium är ett samarrangemang mellan Gröna Möten, SLU och Svenskt Kött och görs inom det EU-finansierade projektet Efterfrågedriven innovation för högre kvalitet på nöt- och lammkött.

Program
Ladda ner i pdf här >>>

11.30 Gröna Möten bjuder på enklare förtäring i Smedjan

12.15 EU-finansierat projekt med mål om en mer efterfrågedriven produktion av svenskt kött
Ulrika Åkesson berättar om projektet som pågår under tiden 2016-2018.

12.30 Köttvetenskap fokus i Skara
Anders Karlsson som nyligen installerats som professor vid SLU i Skara har forskat på köttkvalitet i både Århus och Köpenhamn. Dagens köttdiskussion styrs oftare av känslor än av forskningsbaserad fakta. Vad är egentligen köttkvalitet?

13.15 Svensk Kött visar vägen mot förbättrade kunskaper om kött
Elisabet Qvarford, VD Svensk Kött, har arbetat fram en digital köttskola. Målgruppen är personal inom dagligvaruhandeln samt intresserade konsumenter.

14.00 Avslutning

 

Välkomna!

Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 18-09-2017.
Vid frågor kontakta Ulrika Åkesson, ulrika.akesson@agrovast.se, 0703-105630

Bakom Gröna Möten som koordineras av Agroväst finns: Västra Götalandsregionen, Sparbanken Skaraborg, Hushållningssällskapet, Biologiska Yrkeshögskolan, Naturbruksförvaltningen, LRF, Skaraborgs Kommunalförbund, SLU, RISE, Lokalproducerat i Väst
Gröna Möten finansieras av:                       

Anmälan

Bokningen är stängd för detta evenemang.